Sport

Někteří z našich klientů jsou sportovci aktivní, chodí na závody, zápasy a turnaje. Pro jiné je sport zábava ve volném času. A pro některé sport neznamená nic, znají ho jen z tělocviku, anebo z PC her. V každém případě je sport jednou z aktivit, které mají klienti ve středisku nejraději. Sport vyplňuje jejich volný čas, při sportu se dokáží skamarádit, zjišťují, co je to být tým, učí se hrát „fair play“. Soutěžíme, radujeme se jak z vítězství, tak z pohybu.
A jaké sporty ve středisku nejraději provozujeme? V podstatě je rozdělujeme na letní a zimní, kdy letních aktivit je více a všichni je máme raději. Je teplo a je mnohem více možností. Je to hlavně ježdění na kole, většinou s nějakým dalekým cílem. Nejoblíbenější bývá fotbal, přehazovaná, volejbal, turistika, plavání, horolezecká stěna a aikido. V rámci tělesné výchovy pak také atletika.
V zimním období je to pravidelně bruslení na zimním stadionu, když napadne sníh, tak běžecké lyžování.
  • O nás

Středisko výchovné péče (SVP) Domažlice. Hlavním záměrem našeho zařízení je pomoci klientům (dětem, jejich rodinám, školám) při řešení a zvládání jejich problémů s chováním.

• Kontakt

Středisko výchovné péče Domažlice