Vítejte na stránkách Střediska výchovné péče Domažlice

Banket na SOU Domažlice

Banket na SOU Domažlice
I naše skupina se mohla účastnit banketu, který pro nás připravuje už pravidelně SOU Domažlice.

Menu:

Předkrm:           Šunkové rolky s křenovou pěnou
Polévka:            Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Hlavní chod:      Vepřové výpečky, špenát a bramborový knedlík
Dezert:              Palačinka s flambovaným ovocem

Byli jsme tam se SVP Plzeň. Provázel nás učitel odborného výcviku, učil nás, jak správně držet příbor a také jak správně nechávat příbor po dojezení - to je v poloze za 10 minut půl páté. Znamená to pak, že jsi dojedl. Příbor v poloze kříže značí, že budeme ještě v jídle pokračovat. Také nám ukazoval, jak se nosí talíře a mohli jsme si to vyzkoušet. Na dezert flamboval ovoce před lidmi (pěkně to tam hořelo), líbilo se mi to. Nejvíc mi chutnalo flambované ovoce, nejmíň špenát. 

IMAGE:

IMAGE:

IMAGE:

Více fotek z banketu si prohlédněte zde.